Przepyszna Sangria – przepis.

Sangria to delikatny, hiszpański napój podawany w Hiszpanii podczas upałów. Podawany na zimno potrafi przynieść orzeźwienie i ochłodę. Przygotowywany jest na bazie wina i owoców. Zobacz przepis, aby dowiedzieć się jak przygotować sangrię.
Sangria – potrzebne składniki:
– 1,5 butelki wina (wytrawnego, czerwonego)
– 30 ml brandy
– 30 ml likieru pomarańczowego
– 30 ml soku z pomarańczy
– 3 łyżki cukru
– limonka, truskawki, cytryna, borówki i pomarańcza
– kostki lodu
Do wysokiego dzbanka przelej wino, natomiast cukier (3 łyżki) rozpuść w 30 ml brandy, 30 ml likieru i 30 ml soku. Potem przelej wszystkie rozpuszczone składniki do dzbanka z wcześniej wlanym winem. Następnie wrzuć pokrojone w plastry pomarańcze, limonkę, truskawki, borówki oraz cytrynę.
Nie zapomnij, by na około 2 godziny przed podaniem schłodzić napój, a także wrzucić kostki lodu.
Smacznego! Sangria jest przepyszna, dlatego szczególnie zachęcamy do samodzielnego stworzenia tego napoju oraz do małych eksperymentów ze składnikami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s